Подов климатик за спалня

Подходящ ли е подовият климатик за спалня?

viclima Коментари 0 29.06.2020

Спалнята е най-интимното и лично пространство – там спите, релаксирате, размишлявате; там сте защитени от всички външни влияния, но също така в спалнята прекарвате голяма част от времето си. За да бъде сънят Ви необезпокояван, а здравето – стабилно, се нуждаете от климатик, който разбира и се съобразява с Вашите нужди.

Видове подови климатици

Освен по марка, подовите климатици се различават най-вече по големината на помещенията, за които са подходящи. Всички модели са нискостенни, имат опция за WiFi контрол и се монтират поне на метър от телевизора, за да не предизвикат смущения.

1. Малки спални

Daikin Professional FVXM25F/ RXM25M9 е отличен пример за тесните спални. Той е не само икономичен в потреблението си на енергия, но може да намали звука на вътрешното или външното си тяло с 3 децибела. Сухата му програма позволява да се намали влажността в помещението, без това да влияе на температурата. С неговия фотокаталитичен филтър вече няма да се притеснявате от странните миризми на застояло в спалнята.

Ако се прибирате изтощени от работа и искате единствено здрав сън, Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E/ RAS-10N3AV2-E ще Ви осигури само с един бутон идеалната температура през цялата нощ. При тихия си режим той работи с 23 децибела, а с опцията Комфортен сън може да се изключи автоматично след 1, 3, 5 или 9 часа. В зимно време с опцията за затопляне на пода въздушната струя ще бъде насочвана само надолу, след което топлината бавно ще започне да се издига нагоре.

В случай, че страдате от пролетни алергии и имате трудности да заспите, Mitsubishi Heavy SRF25ZMX-S/ SRC25ZMX-S със своя двоен филтър ще Ви помогне да дишате по-спокойно. Активирайте опцията Allergen clear. Естествено ензимния филтър атакува клетъчните стени на микроорганизмите, докато фотокаталитичният филтър елиминира неприятните миризми. Използвайте тази функция, когато няма никой в спалнята.

2. Средно големи спални

Лесен за поддръжка, многофункционален и щадящ околната среда – това е Fuji Electric RGG09LVCA/ ROG09LVCA. Климатикът разполага с йонизиращ и ябълко-кетахинов филтър срещу миризми, прах, спори и невидими микроорганизми. Когато дойде време за почистване на филтрите, климатикът ще Ви уведоми със своя индикатор. Предният панел също може да се свали и да се измие.

Ако обичате продуктите с етикет „еко“, Toshiba Bi-flow RAS-B13UFV-E/ RAS-13N3AV2-E е климатикът за Вас. В режим на охлаждане и отопление намалява консумацията на енергия, като на всеки два часа променя температурата с един градус. Климатикът работи с хладилен агент R410A, който не съдържа хлор и не разрушава озоновия слой. В сравнение с R22, има по-висок капацитет на охлаждане и налягане, както и по-висока производителност.

3. Големи спални

Мощен и с висока производителност – това са данните на идеалният климатик за големи спални. Fujitsu General AGHG12LVCA/ AOHG12LVCA е отличен пример. Още с включването си, той стартира максималната си мощност, за да стигне бързо необходимата температура, а след това автоматично се превключва, поддържайки желаните стойности през целия ден и цялата нощ. В икономичния си режим работи на 70% с ниво на шума от 22 децибела. Ябълковият катехинов филтър използва статично електричество, за да почисти фините частици, а йонно-деодориращият разлага абсорбираните миризми.

За кралските спални с високи стандарти търсете Gree GEH18AA/ K3DNA1D. Неговият G10 компресор му помага да се справи с помещения до 45 кв.м. Моделът може да охлажда при ниски температури до -18С и при високи температури до +52С. Климатикът отоплява, ако навън температурите варират между -30С и +24С. Не се тревожете за невидими повреди – моделът разполага с опция за самодиагностика и ще Ви уведоми, щом открие проблем.

Незабележими, но необходими, подовите климатици са идеалното допълнение към всяка спалня. Те топлят както въздуха, така и ниско долу близо до самия под. Самопочистват се, унищожават бактериите, намаляват разходите Ви за енергия и не нарушават спокойствието на съня Ви.

Call Now Button