Как да изберем климатик за отопление/охлаждане на апартамент

Как да изберем климатик за отопление / охлаждане на апартамент

viclima Коментари 0 23.06.2020

Само за изминалата година по света са били продадени над осем милиона климатика. Все повече домакинства се радват на удобствата и преимуществата от независимите охладителни системи. Богатството от избори и модели понякога може да е объркващо, дори подвеждащо. Ето защо всеки потребител се нуждае от малко ориентация при избора си на климатик за апартамент.

Енергийна ефективност

От близо две десетилетия енергийната ефективност е водещ фактор при избора на климатик. Колкото по-висока е стойността (А+++), толкова по-малък разход на енергия ще отбележи уреда спрямо произведеното количество топлина или хладина. Колкото по-висока е ефективността, толкова по-висока е и цената, но разликата е, че А+++ климатиците с времето връщат вложението, направено в тях, докато климатици с С и по-нисък клас, напротив, излизат много по-скъпо.

Хиперинверторният Gree Amber Nordic GWH12YD/ S6DBA2A има енергиен клас А+++ както при охлаждане, така и при отопление. Мощността му е 12 000 BTU, което го прави подходящ за средно големи помещения. За да подобрите енергийната ефективност на своя климатик, използвайте допълнителните опции за икономия. Уверете се, че монтажът е направен от квалифициран персонал и че изолацията е качествена.

Размер спрямо обем

Като заговорихме за размера на климатика спрямо обема на помещението, трябва да знаете, че ако вземете малък климатик, той ще изразходва твърде много енергия, дори да е от висок клас, а ако вземете твърде мощен, той бързо ще изстуди/стопли стаята, оставяйки в нея цялата влага.

За помещения, не по-големи от 10 кв.м., климатици като Daikin FTXF20A/ RXF20A Sensira разполагат с всички функции на моделите от своя клас, включително комфортен режим за индиректен въздушен поток и самодиагностика. За стаи между 10 и 15 кв.м. търсете Gree Fairy GWH09ACC/ K6DNA1A – един от най-популярните модели с инверторен компресор G10, интелигентно обезскрежаване и седем скорости на вентилатора. Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK20ZS-W/ SRC20ZS-W е луксозната алтернатива – със своя А+++ клас на охлаждане и невероятно тихите 19 децибела на работа, климатикът ще пасне перфектно на интериора.

Ниво на шума

Това е следващата важна точка в списъка. Хиперинверторният Fujitsu General ASHG09KGTA/ AOHG09KGCA е създаден за стаи от 15 до 20 кв.м. и има функцията интелигентно око, с което долавя движение в помещенията и насочва въздушния поток. Този модел също работи с ниво на шума от 19 децибела. Негова достойна конкуренция е Daikin Sensira FTXC35B/ RXC35B със своите 21 децибела и уникален режим на работа за спокоен сън, с който създава собствена диаграма на отопление и охлаждане.

Местоположението

Тъй като инверторните климатици са най-популярни на пазара, то те се делят на два типа – високостенни и нискостенни (подови). Хиперинверторният Fuji Electric RSG12KGTA/ ROG12KGCA е подходящ за помещения от 25 до 30 кв.м., а с функцията за максимална мощност той достига желаната температура за броени минути. Mitsubishi Electric MFZ-KJ35VE/ MUFZ-KJ35VE е подов климатик с PAM контрол за ефективно използване на електричеството и функция за интелигентен контрол, която регулира количеството на въздушния поток, насочен към Вас.

Филтър

Независимо какъв е филтъра, редовното почистване е ключът към успеха. Gree Amber Nordic GWH12YD/ S6DBA2A е идеален за помещения от 30 до 35 кв.м. и има йонзатор, който убива 90% от бактериите във въздуха. Подовият Fujitsu General AGHG12LVCA/ AOHG12LVCA не само че има йонен, но разполага и с ябълко-кетахинов филтър за абсорбиране на фин прах, невидими за окото микроорганизми и спори. Някои модели дори разполагат с индикатор за запушване на филтрите.

Управление през телефон

Интелигентните климатици са способни да се учат от командите, които им давате. Такъв е хиперинверторният Fuji Electric RSG12KGTA/ ROG12KGCA, който разполага с опция за WiFi контролер. Моделът има датчик за хора, който използва, за да пести енергия и да контролира температурните настройки. Ако търсите нещо наистина забележително, Daikin FTXA35AS/ RXA35A Stylish има вграден WiFi и, като подсказва името му, е стилен, мощен, практически безшумен и с интелигентен термодатчик.

Call Now Button