Разлика между Fujitsu General, Fuji Electric и Fujitsu

Разлика между Fujitsu General, Fuji Electric и Fujitsu

viclima Коментари 0 08.11.2020

Основаване и специализация

Най-стара от трите компании със сигурност е Fuji Electric. Тя е основана в далечната 1923-та година със седалище Токио, Япония. Първоначално е била част от Furukawa zaibatsu и Siemens, преди да се отдели и да започне свой път в производството на ядрено и промишлено оборудване, системи за управление на енергията от една страна и вендинг машини и климатици от друга.

Fujitsu стои на второ място. Основана е юни 1935 г. и от тогава компанията е фокусирана върху производството на телекомуникационни продукти, компютри и климатици. През 2018-та стана четвъртият най-голям доставчик на ИТ услуги в света и има 42% дялово участие във Fujitsu General.

Колкото до самата Fujitsu General, макар компанията също да има японски корени, две от основните ѝ производствени бази се намират в Индия и една в Тайланд. Основно произвежда и продава климатици и влагоуловители под марката General.

Производство на климатици

Съществува тенденция на българския пазар трите марки климатици да се смятат за еднотипни, но за сметка на това – предпочитани и надеждни. Истината, както винаги, е някъде по средата. Докато Fuji Electric е сравнително самостоятелна и произвежда климатици във всички категории – стенни, подови, за таван, преносими, мултисплит и аспиратори, то Fujitsu и Fujitsu General се припокриват. Както споменахме по-горе, Fujitsu има голям дял от General, и макар производителят да е General, логото на Fujitsu присъства самостоятелно на редица климатици. Всъщност, Fujitsu се занимава главно със софтуер, хардуер и защитни системи за компютри и присъстват на пазара за климатици само като лого, част от договора, който се сключили. Ето защо реалното сравнение ще е между Fuji Electric и Fujitsu General.

Главни разлики

Fuji Electric създава и разработва продукти специфично за Европейски пазар. За разлика от, General, този процес понякога отнема повече време, т.е. разнообразието от продукти за година може да не е така голямо. За сметка на това, Fuji Electric има множество серии (около 25-27) – от пръв поглед не става ясно коя серия какво обозначава. При KETA всички климатици са инверторни, при KGTB са хиперинверторни, но при други серии моделите са и от двата типа, което е объркващо и не ни е дадено ясно обяснение какво означават тези съкращения. При General нещата са по-ясни. Там всяка серия е обяснена – имаме “дизайнерска” обикновена и за големи помещения, стандартна за средни и големи помещения, Еко компакт и комфорт, Еко за големи помещения и т.н.

Както е известно, Fuji Electric се занимава с широк кръг от технологични иновации. Това включва и подобряване експлоатацията на климатици. Загрижени за разходите на своите потребители, инженерните на компанията проектираха допълнителен компонент, наречен AC Driver, който контролира волтажа и променливия ток и който ползват всички електроуреди в дома Ви. С подобно устройство ще спестите до 45% от разходите си за климатични системи.

От Fujitsu General отговориха на предизвикателството с патентованата си технология за термосензори, способни да засекат каква е температурата на пода, за да настроят климатика на най-подходящият, енергоспестяващ режим. Същата технология включва самопочистващи се филтри, които компанията пусна на пазара още 2003-та година, и двойна въздушна струя (DUAL BLASTER) с две странични перки. Тази технология се появи през 2013-та.

И при двете марки долната граница за мощност е 7000 BTU, но в този случай Fuji Electric стига само до 14 000 BTU в горната си граница, докато Fujitsu General впечатлява със своите 54 000 BTU. Моделите на General топлят и по-големи пространства – до 50 кв.м., докато тези на Fuji Electric стигат само до 35 кв.м.

Не на последно място, тази година Fujitsu General стана победител на Reddot с най-новия си подово-таванен климатик – лек и с елегантен дизайн. Моделът е толкова опростен, че можете да инсталирате сами, благодарение на подробните инструкции, залепени върху всеки отделен компонент.

Call Now Button