Защо да сменим стария климатик с нов?

viclima Коментари 0 21.05.2019

Защо да сменим стария климатик с нов?

 

Климатиците днес са на едно ниво с такива уреди като телевизор и хладилник. По отношение на необходимостта. Днес рядко намирате къщи или апартаменти, в които това устройство да не се употребява.

Климатиците работят дълго време, има малко проблеми с тях. Но идва време и то трябва да бъде заменен стария с нов. Дори ако уредът се повреди, няма нужда да го поправяте. По-добре е да си купите нов модел, по-икономичен и функционален.

Подобно на всичко, което се произвежда, по-новите модели обикновено са по-добри от предишните. В крайна сметка, моделите непрекъснато се усъвършенстват и технолозите правят пробиви в производството, експлоатацията и ефективността на новите продукти. Всичко това, както е възможно, се прилага и за климатични устройства. При нас ще намерите изобилие на модели от нисък, среден и висок клас.

Повишена ефективност

Днешните модели са много по-ефективни, отколкото в миналото. Това означава, че вашият среден клас климатик, закупен днес, произвежда същото количество студен въздух (и в много случаи повече) от по-старите устройства, но също така консумира по-малко енергия. Това е еквивалентно на намаляването на сметката за електричество за собственика.

Гаранция

Новият климатик идва с нова гаранция и повечето климатични системи имат до 5 години гаранция за климатизация и нейните части.

По-евтин фреон

Повечето съвременни климатици, които се произвеждат днес, вече не използват старите хладилни агенти R22 или R410A. Произведените днес устройства обикновено се произвеждат, за да използват най-новия и по-евтин хладилен агент R32. По този начин, с течение на времето, собственикът ще спести пари за разходите за поддръжка. Също така, новият хладилен агент е по-екологичен.

Кога е необходима подмяна?

Сега ще изброя основните признаци, които ще бъдат добри показатели за вас, че е време да се помисли за подмяна на климатика.

  1. Увеличени разходи за ремонт.
  2. Увеличени сметки за електроенергия.
  3. Възраст на климатичната система.

Въпреки това, ако вашият климатик все още работи правилно и не изпитвате никакви проблеми, тогава наистина няма причина да замените климатика. Да, средният експлоатационен срок на климатика е от 15 до 20 години, но това не означава, че няма да може да работи за по-дълъг период от време.

Call Now Button