klimatik

Инверторен или Хиперинверторен климатик?

viclima Коментари 0 24.06.2019

Инверторният климатик има много предимства.

Те включват обхвата на регулиране на честотата на двигателя. Това е важен момент при избора на климатик на базата на инвертор, така че трябва да се обърне внимание на този елемент. При добър инвертор диапазонът на регулиране варира от 25 до 80% – при това съотношение той разкрива всички негови характеристики и предимства на работата. В по-евтини и по-слаби модели, честотният контролен обхват на двигателя не е толкова развит – само 40-70%. Но в съвременния пазар, има нови модели, които са надминали своите предшественици – дълбочината на обхвата на регулиране достига 5-90%.

Но първото нещо, което ще забележите, когато използвате инверторнасплитна система, е мълчанието на работата. Такъв климатик използва по-малко енергия и мощност, предвид тези обстоятелства неговите параметри на шума намаляват значително. Но с конвенционален климатик е вярно обратното – той използва всичко до максимум, така че показателите за шум започват от 25 dB (A) и по-високо.

Инверторът Split-system винаги е оборудван с ефективен и висококачествен филтър. Често това е многослойна филтрационна система, която почиства въздуха от микроби и бактерии с 99%. Голямото предимство на инверторната система е, че консумира 40% по-малко електроенергия от конвенционалната неинверторна система.

Инверторната система вече е достъпна за всички потребители, като цената варира в зависимост от марката и степента на качество при различните производители. Разгледайте тук.

Сега е време да разкажем някои факти и за хиперинверторните климатици.

Може би се питате защо точно хиперинвертор? От къде идва понятието и с какво се различават от инверторната система.

klimatik

HyperInverter се налага на пазара от Mitsubishi Heavy, с което производителя откроява най-иновативна гама климатични системи – “Diamond”.

Разликата в енергийната ефективност е голяма. При инверторни климатици енергийната ефективност е по-малка спрямо хиперинверторните. Това се дължи на EMBEDED MICRO PROCESSOR-MICRO CHIP с 1 lac + пермутация и комбинация от отваряне и затваряне на EEV (моторизиран електронен разширителен вентил), съответстващ на скоростта на инверторния компресор с променлива скорост DC в съответствие с изискванията за вътрешна температура по отношение на температурата на околната среда. Този микропроцесор регулира по електронен път потока на хладилния агент чрез EEV, за да даде оптимален цикъл на охлаждане, за да осигури най-висока ефективност на охлаждане и отопление при минимално използване на електроенергия, като осигурява до 50% икономия в сравнение с инверторната система. HyperInverter използва комбинация от PAM (PULSE AMPLITUDE MODULATION) + VECTOR CONTROL за ритмично преминаване от минимална към възходяща степен и обратно.

klimatikСлед време понятието HyperInverter се използва и от други производители, които го използват като синоним на висококачествен продукт (тук). В хиперинверторните системи производителите влагат най-иновативните си технологии. Пример за това е Plasma филтъра, който за разлика от останалите е вечен.

Но тук има един недостатък – цената на един хиперинверторен климатик е доста висока (обикновено 40% по-скъп от инверторния климатик). Въпреки това, бюджетът, отпуснат за покупката във времето, ще се отплати, защото хиперинверторната система консумира многократно по-малко електроенергия.

Call Now Button